Това са най-честите причинители на хранителни алергии
Не всички страдат от алергия в детска възраст, тя може да се отключи и в зряла възраст, а това се случва при около 4% от хората. Ето как да разпознаете кои продукти трябва да избягвате и защо.
Има хора, които приемат стомашното разстройство за непоносимост към определен продукт и спират да го консумират. Често приемат това и за алергия, дори без да са се консултирали със специалист и да са си направили нужните изследвания. Но има и случаи, в които проявите на истинската алергия се пренебрегват, въпреки че един силен пристъп може да бъде опасен за живота.
Как да разберем, че това е алергична реакция?
Най-честите симптоми на алергията са обриви, хрипове, тежка форма на гадене. Ако в организма попадне неподходящ продукт, имунната система произвежда имуноглобулини E антитела, които се сражават с “нашественика”. Те атакуват клетките на кожата, белите дробове и храносмилателния тракт, което предизвиква и съответната реакция.
Каква е причината за поява на хранителни алергии, четете в zdrave.to
Последвайте ни
0 Коментара: