Човечеството и заплашено от глобална епидемия от слепота, както утвърждават експертите. Цялата вина е в многото часове, които прекарваме всеки ден пред екраните на телевизорите и компютрите.

Експертите предупреждават, че след няколко десетилетия жертви на сериозни нарушения на зрението или на слепота ще бъдат практически всички възрастни хора на планетата ни. С всяка година количеството на времето, което човек губи пред компютърните и телевизионните екрани, се увеличава. Тази интензивна по ниво на енергия светлина, струяща от цифровите екрани, нанася безвързвратни щети на зрението.

В отчета на испанските учени от University Complutense of Madrid  се съобщава, че в наши дни на особен риск от нарушение на зрението са подложени милиони деца, които практически не се откъсват от екраните. Затова е много важно за родителите и техните деца да се предприемат срочни мерки за защита на зрението. Само в САЩ местните жители сега използват 900 милиона устройства, 70 милиона се намират на разположение на деца и техните очи не са защитени.

Какво точно поражения на зрението нанасят компютрите и телевизорите и как да се предпазим четете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to