Учени разбиха мита за "полезната куркума"
Защо и как тази подправка може да бъде опасна за здравето ни?
Куркумата е многогодишно тревисто растение от рода Куркума, достигащо височина до 1 метър, със силно разклонено коренище. Коренът на растението се използва както в медицината, така и в кулинарията.
Тези напитки ще подмладят всяка жена над 40
Има силно изразен оцветяващ в жълто ефект благодарение на 2 – 5% съдържание на пигмента куркумин в корена и специфични вкусови качества, съдържа и 5% есенциални мастни киселини.
Напоследък куркумата се е превърнала в доста популярна подправка заради всичките ѝ положителни качества. В същото време обаче учените са открили, че трябва да се внимава с нея.
Защо и как тази подправка може да бъде опасна за здравето ни четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.