Учените са открили вещество, което потиска активността на COVID-19
Специалистите от Департамента по физика на Индийския технологичен институт са изследвали взаимодействието на 30 подправки с коронавируса
Чуждестранни учени са открили в черния пипер вещество, което може да намали активността на коронавируса. Те са публикували своите изводи в научното списание Taylor & Francis Online.
Експертите са моделирали на компютър взаимодействието на молекулата на подправката и две части на SARS-Cov-2, които са отговорни за размножаването и проникването на вируса в човешкото тяло, като са стигнали до заключението, че компонентът на черния пипер може да блокира активността на коронавируса.
Специалистите от Департамента по физика на Индийския технологичен институт са изследвали взаимодействието на 30 подправки с коронавируса. Изследванията са показали, че веществото, наречено пиперин, намиращо се в черния пипер, се проявява като най-активно.
Това обаче все още трябва да бъде потвърдено в реалния живот чрез клинични изпитвания.
Превод и редакция: БЛИЦ