Мъжете над средна възраст свързват голяма част от неудобствата си в ежедневието с простатата. Защо именно простатата? С възрастта тя расте и когато нарасне твърде много, започва да създава проблеми при изпразването на пикочния мехур, сред които: чести позиви за уриниране, внезапна нужда за уриниране, слаба струя, болка или парене при уриниране.

Това води до влошаване на качеството на живота на мъжа, а понякога - до сериозни здравословни усложнения. Увеличена простата се открива при половината от мъжете след 50 години, като с напредването на възрастта придобива масовост и при 80-годишните мъже се среща в 90% от случаите. Лечението, което се препоръчва в общия случай, е операция за отстраняване на простатата.

Съвременната медицина твърди: класическите операции са отживелица. Те са рискови, свързани са с едноседмичен болничен престой, превръзки и дискомфорт. Днес най-модерното решение при увеличена простата в световен мащаб е лазерното лечение.

Какви са предимствата на Зеления лазер пред класическите методи? Разговорът на тази тема с д-р Фернандо Санча - водещ експерт на Международната група на практикуващите Зелен лазер (IGLU) и консултант на “Хил клиник” и д-р Александър Боцевски - опитен уролог в “Хил клиник”, четете в най-полезния сайт Zdrave.to