Продуктите по магазините, които трябва се грижат за зъбите ви, често съдържат натриев лаурил сулфат и алкохол, които могат постепенно да доведат до ерозия.

Днес, все повече и повече производители заменят вредните химикали с билки, тъй като техният ефект е не по-малко положителен. Някои билки са идеално пригодени за грижа за устата и зъбите.


Те възпрепятстват размножаването на бактерии и облекчават възпалението на венците.

Домашно лечение на зъбите

Алое вера

За рани и възпаления в устната кухина помага алое вера. Сокът на това растение е богат на витамин Е, който стимулира бързото заздравяване. Просто намажете мястото на възпалението с растителния сок.

Карамфил

Болката във венците и зъбите може да бъде премахната от етеричното масло на карамфила. Достатъчно е да сдъвчете карамфила и да изчакате 15 минути.

Масло от чаено дърво

Добавете в чаша топла вода капка масло и изплакнете устата си. Това ще ви помогне да облекчите болката и възпалението. Етеричното масло от чаено дърво се използва и за избелване.

Невен

Изплакването на устата с отвара от невен помага за укрепване на венците. Зъбите са силни и вече няма да страдате от болка.

Нийм

Прах от растението нийм се слага само в най-високо качествените пасти за зъби. Той премахва неприятната миризма и води до избелване.

Мента

Един чудесен начин да се справите с неприятната миризма, има антисептичен ефект. Можете да използвате етерично масло от мента.

Градински чай

Това растение е предназначено за лечение на венците и устната кухина. Изплакнете с инфузия от градински чай и излекувайте болките в гърлото.

Смирна

Това уникално растение се справя чудесно с различните рани в устата, използва се при заболявания на венците.

Всички тези продукти допринасят за подобряване състоянието на вашите зъби и венци. Но не забравяйте да следите здравето на зъбите си. Ако ви безпокои кариес, се консултирайте със зъболекар. Нека вашите зъби бъдат здрави и красиви, за да се усмихвате повече!ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO