Против грип можем да използваме не само онова, което е създадено в лаборатории. За да се справим с някои не особено тежки заболявания е по-добре да се доверим първо на природата.

От тази статия вие ще разберете защо е необходимо да помислите два пъти, преди да ползвате изобилието от прахчета против грип.


В крайна сметка – изборът е ваш.

Изобилието от разтворими прахчета в аптеките са се превърнали в познат инструмент за борба с грип и простуда. Готовата напитка затопля и носи облекчение, но само за известно време. Прахчетата не са нито добро, нито единственото решение против грип. Проблемът на голяма част от тези прахчета е в това, че те не лекуват, а само облекчават симптомите! Тялото продължава да функционира, благодарение на собствените си резерви, което води до допълнително отслабване.

Вместо да обременявате черния дроб с допълнителни и често високи дози парацетамол, ние ви предлагаме да си направите домашно терафлу . Помислете два пъти, преди да решите да използвате готови разтворими прахчета против грип. Много по-добре ще се почувствате, ако си забъркате рецептата, която ви предлагаме.

Как да си приготвите домашно терафлу против грип?

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

– 2 лимона


– 2 супени лъжици домашен мед
– 30-40 грама пресен корен от джинджифил
– половин чаша силен чай от мащерка и мента

ПОДГОТОВКА

1. Лимоните се измиват много добре с корите. Подсушават се и се слагат в блендер, като преди това се нарязват на четвъртинки. Ако предпочитате по-мек вкус, може да махнете корите.

2. Джинджифилът се обелва и настъргва и се добавя към лимоните.

3. Към двете съставки добавете меда. Разбъркайте добре.

4. Готовата смес се съхранява в предварително стерилизирам буркан. Сложете буркана в хладилника.

5. Пригответе много силен чай от мащерка и мента. В половин чаша чай добавете една супена лъжица от така приготвената смес. Добре е чаят да не е горещ, а топъл, за да не изгуби меда лечебните си свойства.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO