Всички ядем този зеленчук, а дори не подозираме колко е полезен!

Дори не подозирате колко полезна е ряпата. Освен, че е много използвана в хранителната индустрия, тази нискокалорична култура притежава богат набор от полезни свойства. Този зеленчук се появява за първи път в Южна Европа и Афганистан, след това тръгва по целия свят. Ряпата вирее добре в нашите географски ширини.

Foodpanda, разказва за полезните свойства на ряпата.
 
1. Ряпата съдържа набор от микроклетки, органични киселини, въглехидрати, флавоноиди, протеини и стероли.

2. Семената на ряпа са наситени с есенциални и мазни масла, линоленова и линолова киселина.

3. Ряпата е богата на витамин С, който е отговорен за целостта на стените на кръвоносните съдове и подобряване на процес на храносмилане.

Останалите 4 неподозирани свойства на ряпата четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to