Здравни експерти ни направиха на пух и прах: Всички правим тази грешка при съхранението на яйцата в хладилника
И това е интересно - Едно яйце на ден понижава риска от инсулт - още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to
Списанието съветва да не преместваме яйцата много често от много топли места, като колата, в студени, като хладилника. Или от хладилника в топлата кухня. За тях е най-добре да се търси постоянната температура. Така е най-вероятно яйцата да се предпазят от салмонела.
Някои експерти препоръчват да се оставят яйцата да се стоплят в продължение на един час, след като ги извадим от хладилника, и едва тогава да започнем да ги готвим.
Тим Хейуорд, кулинарен критик на "Файненшъл таймс", от своя страна е противник на държането на този продукт в хладилника.
"Яйцата прекрасно се запазват в продължение на една седмица на стайна температура при 20 градуса по Целзий. Свикнали сме всичко да слагаме в хладилника, без да има нужда! А поставянето им на вратата е най-лошото място, защото постоянното раздрусване при отваряне и затваряне изтънява белтъка и миризмите от други храни могат да проникнат през черупката", твърди експертът.
Източник: Дарик
Последвайте ни
0 Коментара: