Ортопед-травматологът д-р Веселин Пиронски навърши 82 години на 3 декември 2018 г., но продължава да практикува в медицинския център към Клиниката по травматология и спортна медицина “Проф. Димитър Шойлев” в София. Над 25 години д-р Пиронски е част от екипа на проф. Шойлев и извършва стотици операции. Дългите часове в операционната обаче му докарват четири дискови хернии. Принуден да търси начин да облекчи собственото си състояние, д-р Пиронски открива ефективен метод за справяне с дископатиите и за поддържане на гръбнака без болка. 

През кабинета на д-р Пиронски са минали елитни български спортисти като световната рекордьорка по шорттрек Евгения Раданова, футболистът Мартин Петров, алпинистът Николай Петков, както и хиляди хора, страдащи от проблеми с гръбнака. Преди да даде интервюто си за в. “Доктор”, д-р Пиронски приключи лечебен сеанс на мъж с дископатия, който се оказа директор на една от столичните болници. Наравно с д-р Пиронски метода прилага и неговият син - кинезитерапевтът Милуш Пиронски.

- Д-р Пиронски, как създадохте вашия метод за лечение на дискови хернии?

- Работата ми като хирург няма нищо общо с това, с което сега се занимавам. Но точно заради дългите часове в операционната получих тежки дископатии. По едно време не работеше асансьорът и колегите ме качваха на ръце до шестия етаж, за да мога да оперирам. По неволя започнах да търся начин да облекча болката и да спра кризите. У нас с дископатиите се занимават невролозите, докато по цял свят лечението се прави от лекари с моята специалност - ортопед-травматолози. Започнах проучвания и разбрах, че човек може да овладее това състояние и да се предпази от по-нататъшни кризи. Създадох собствена методика, която успешно се справя с тези страдания. Първо изпитах методиката върху себе си, а след това започнах да помагам и на други пациенти. 

Цялото интервю с д-р Пиронски четете в zdrave.to