Какъв е ефектът от поредната кампания за превенция на рака на кожата “Евромеланома 2019”? Кои са най-често срещаните кожно-венерически заболявания? До какви усложнения могат да доведат полово-предаваните инфекции? Може ли стресът да влоши клиничната картина на кожните болести? Какво означава и как се проявява невродермитът? Наистина ли има ефективно лечение на псориазиса? Защо трябва да се научим на профилактика и превенция на кожните болести, в т.ч. и на различните видове рак на кожата? 

Отговор на всичките тези и още въпроси вижте в интервюто с д-р Даниел Янков - специалист по кожни и полово-предавани болести, един от най-добрите дерматолози в Югоизточна България. Занимава се с диагностика и лечение на всички групи кожни заболявания, както и с ранно откриване, диагностика и лечение на полово-предавани болести. Д-р Янков е помогнал на много свои пациенти и за навременно откриване на кожни карциноми.

- Д-р Янков, всяка година през май се провежда кампания за превенция на рака на кожата “Евромеланома”. Любопитно е да научим коя поред е тазгодишната инициатива? 

- “Евромеланома” е въведена като идея още през 1999 г. от петима белгийски дерматолози. И постепенно се развива, като към момента, доколкото знам, в тази кампания участват вече около 33 държави. Идеята е превенция и ранно откриване на злокачествените заболявания по кожата и в частност - меланомът малигнум, който се приема за най-смъртоносното и фатално протичащо заболяване от всички видове рак на кожата.


Цялото интервю, четете в zdrave.to