Наталия Бегачева е носител на приза “Лечител на Русия” за 2012 г., даден й за направените от нея постижения за подобряване здравето на хората. За 3 години, откакто Наталия идва в България и лекува с краниосакрална терапия, вече има конкретни и дори фантастични за медицината резултати. Наталия лекува хората от 40 години, усвоила е различни методи, но в последните години използва краниосакралната терапия. 

“Това е медицинска методика, създадена е от американския учен Сазерленд, който е работил с костите на черепа, с гръбначния стълб и с кръстеца. Последният е фундаментът на нашия гръбначен стълб. Ученият е дал терапията като мануален масаж, който коригира физиологията ни. Аз съм допълнила терапията на базата на уменията, които имам в практиката си. Мога да коригирам всички проблеми, които има човекът - на физическо и на ментално ниво”, обясни Лечител №1 на Русия за 2012 г.

Наталия Бегачева сподели, че за времето, в което лекува българи при визитите си у нас, има случай на мъж, който от 100% глухота вече може да слуша и да участва в лекции. Други успехи на лечителката са много добрите резултати в лечението на диабет. “Наш пациент беше със стойности на кръвната захар от 10-15 сутрин и 20-25 вечер. След проведени 3 сеанса по краниосакрална терапия, той е намалил наполовина стойностите на кръвната си захар. 

Повече за краниосакрална терапия, четете в най-полезния сайт zdrave.to