Главният онколог на Министерството на здравеопазването на Руската федерация проф. Андрей Каприн обяви на брифинг в Москва във вторник най-опасните хранителни продукти и навици на хората, които причиняват рак.

Според статистиката на руското здравно министерство, най-податливи на онкологични заболявания са хората от 70 до 79 лет, но възрастовата граница няма и от коварното заболяване страдат и умират все повече и повече млади хора. Най-разпространената диагноза сред мъжете е рак на белия дроб, а при жените - рак на гърдата.

Тази хранителна добавка може да ви докара рак

Проф. Андрей Каприн разказа как хранителните навици на руснаците провокират развитието на онкологични заболявания все по-често.

Кои са най-опасните хранителни продукти и навици на хората, които причиняват рак, четете в zdrave.to