Лятото е време за семейството, почивката, вилата, дома и ремонтите. Или може би това е клише? Е, или не е, аз реших да почистя и освежа дома, защото той е мястото, в което се чувствам добре, пространството, в което обичам, работя, почивам и случвам живота си.

Лесно и приятно ще стане, мислех си, защото живеех с представата, че поне веднъж годишно изхвърлям или подарявам вещите, дрехите и уредите, които не ползвам; мислех си и че отдавна пазарувам разумно и не купувам ненужни вещи, водена от неосъзнати потребности.  Но се оказа, че съм се позатлачила.

Разбрах го, когато видях това, което бях отделила настрана, защото се колебаех дали да го оставя, или да го изхвърля. Оказа се, че неусетно съм напълнила една стая с безценни спомени и дрънкулки, за които не мога да взема решение. Не стига това, ами се сблъсках със съпротивата към изхвърляне и на членовете на семейството си. 

Как да се разделим с онова, което очевидно не използваме? Как да открием причината, поради, която го пазим и съхраняваме? Как да решим задачата с полза за всички? Четете в zdrave.to