Николай Василковски работи над 8 години като репортер в новините на Нова ТВ и се отличава с нестандартните си репортажи на тема технологии, социални мрежи, наука, както и с включванията си от места на природни бедствия - наводнения, земетресения и пожари.


Преди това седем години е водил музикално предаване по телевизия MM. От близо година обаче Василковски отново смени ресора, стана синоптик и разнообрази обичайното представяне на прогнозата за времето със свой оригинален подход. За това как лично той се грижи за здравето си репортерът синоптик сподели за в. “Доктор”.

- Г-н Василковски, вие сте млад, но полагате ли грижи за здравето си?

- При мен нещата са особени, защото имам астма от дете. Тя се събужда при големи амплитуди в температурите. Аз обаче предизвиквам здравето си! Калявам се. Когато настъпи “болно време”, както казват хората, обикновено съм в командировка някъде из страната по време на голям сняг, ледове, ниски температури. По този начин се калих доста добре, защото изкарах тази зима без нито една настинка, грип и всичко останало. Другият случай, при който предизвиках здравето си, беше преди две години в най-тежките зимни условия. С един колега се изкачихме на връх Мусала, висок 2925,4 метра. Това за моята астма е направо постижение. Въпреки разредения въздух, ниската температура на -17 градуса и вятър 120 км/ч не успях да умра по склоновете на Мусала. Беше доста “тегаво”, но пък издържах, успях да преодолея трудностите. Затова съвсем сериозно си мисля, че като се кали човек, става по-здрав. Разбира се, има заболявания, при които не може да си го позволиш. Но при мен явно организмът се справя. По този начин се спасявам от всякакви болежки. 

Цялото интервю, четете в zdrave.to