Сетете се как всъщност изглежда един истински морков. По сергиите и магазините този зеленчук твърде рядко се продава със зелената си част. А дори и да се продаваше така, вие пак щяхте да ги премахнете преди консумация.


А листата на морковите са изключително полезни. Но само ако сте сигурни, че морковите не са третирани с химикали.

Някои смятат, че зеленината е отровна заради леко горчивия вкус. Притесненията идват от наличието на алкалоиди, но от тях има и в много зеленчуци, които ядем: пипер, домати, картофи, патладжани.

Ако не сте алергични към тези вещества, няма никакъв повод за притеснение. За сметка на това леко горчивият вкус, така както в руколата, придава приятен пикантен вкус на салатата.

Всички ползи от листата на морковите, четете в zdrave.to