До този момент през „Пирогов” са преминали 98 пациенти. Това е с около 30 души по-малко в сравнение с миналата година, стана ясно по време на традиционния за първия ден на годината брифинг в УМБАЛСМ „Пирогов".
Най-много пациенти са приети в травматологичните и хирургичните клиники. „От 23.12 до 31.12 са преминали 4 200 пациенти. От тях 685 са хоспитализирани. В реанимация са постъпили 52 души”, каза доц. д-р Стоян Сопотенски.  
 
Тази година препилите, потърсили помощ в „Пирогов”, са по-малко. За последното денонощие в токсикологията са приети 7 пациенти. Основните оплаквания са по-голяма употреба на алкохол. Случаите са разпределени 50:50 – на възрастни и на младежи. Има едно момиче на 18 години, което е потърсило помощ след злоупотреба с алкохол. Младежите са на възраст между  14-15 години. Има пациент, тийнейджър, който е бил приет в клиниката по хирургия. Той се е скарал с родителите си и ударил чиния, в резултат на което е получил наранявания. Докаран е по спешност от Годеч.
 
В травматологията са приети 25 души.
 
Няма сериозно пострадали от пиратки и фойерверки. 13-момче е потърсило помощ в „Пирогов”, след като фойерверк е паднал върху крака му. Раната е обработена и той е пуснат да си ходи вкъщи, съобщиха още от здравното заведение.

По време на пресконференцията стана ясно още, че 19-годишният младеж, който бе наръган с нож в столичен мол,  вече е изведен от реанимация. Той се намира в хирургичния комплекс на болницата и предстои до дни да се прибере вкъщи.