Човешкото тяло продължава да се движи година и половина след смъртта. А учени успяха за първи път да запечатат на камера какво се случва по време на процеса на разлагането му.

Видяното от специалистите може да шокира хората със слаби нерви, защото се оказва, че през цялото това време мъртвецът продължава да се движи.

Установиха цвета на смъртта и сънищата, които я предхождат 2,5 месеца преди да издъхне човек

Изследванията са проведени в Австралийския Център за тафономически експериментални изследвания (Australian facility for taphonomic experimental research – AFTER. Буквалният превод от английски език на абревиатурата означава после.

Това е единственото научно-изследователско учреждение в Южното полукълбо, в което се проучва процесът на разлагане на човешкото тяло в естествени условия.

6 признака за предстояща смърт

Учените са настроили автоматичната си камера така, че на всеки половин час от светлата част от денонощието тя да запечатва това тъжно зрелище. Снимките са продължили 17 месеца.

Повече за потресаващите открития на специалистите и ВИДЕО, които определено не са за хора със слаби нерви, вижте в zdrave.to.