Запомнете тази рецепта и не само я запомнете, но и я направете. Ако искате да се предпазите от инфаркт и инсулт. Защото този природен дар е най-силният чистач на кръвта като цяло. Той изчиства всички токсини от организма и помага на кръвоносните съдове.

Става дума за напитка, която се прави всеки ден и се пие в течение на 25 дни – нито ден по-малко. Приема се само сутрин и само на гладно. Като се пие по чаша или две от приготвения еликсир.

Правим го като за целта ни трябва килограм лимони и 300 грама стар лук. Нарязват се и двете на ситно като лука се бели, а лимоните са с корите си. После се поставят в литър и половина вече кипяща вода.

В нея под капак, те престояват за 15 минути, за да може да освободят всички полезни вещества, които се съдържат в тях. После сместа се прецежда и се пие единствено водата от лука и лимоните.

Доказано е, че тази напитка не само чисти кръвта и пази от инфаркт и инсулт, но и предпазва от повечето видове рак. Тя засилва имунната система невероятно много и закалява целия организъм.

И това е интересно: Проф. д-р Мария Иванова: Аспирин, диуретици и други медикаменти провокират подаграта - четете още на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Лукът сам по себе си действа срещу остеоартрит и подмладява целия организъм. Лимонът пък от своя страна е идеален срещу проблеми с венците и камъни в бъбреците.

Докато пиете от тази напитка за пречистване на кръвта обаче, трябва да внимавате с какво се храните, за да бъде пълен ефектът. Разбира се, не е нужно да минавате на строга диета, камо ли глад. Просто е добре да се стремите да ограничите алкохола и животинските мазнини.

Месо може да се консумира, но само ако не е тлъсто. Избирайте си чисто месо, без кожи и сланини по него. Всичко останало си хапвате, както обикновено.

doctorbg.net