Италианската диетоложка Сара Фарнети се грижи за фигурата на световноизвестната актриса Орнела Мути. Тя твърди, че ние подхождаме неправилно при съчетаването на нутриентите и посочва разпространените грешки, които допускаме, опитвайки се да се храним здравословно, правилно и най-вече с цел сваляне на килограми.


Освен това смесваме сложни и прости въглехидрати и изцяло се отказваме от мазнините. Със своя външен вид Сара Фарнети доказва, че нейната методика действа и работи.

- Сара, моля да посочите какви основни грешки обикновено допускат хората в начина си на хранене?

- Да започнем с това, че е вредно да се следват модните течения, които се пропагандират от т.нар. гуру диетолози. Ние все по-често пропускаме основните приеми на храна, изтощавайки себе си с гладуване.

Отказваме се от захарта и плодовете, убиваме своя организъм с протеин, считайки фруктозата за безопасна, а пържената храна за враг на организма. Ние се тъпчем с овесени ядки вместо с брускети и не позволяваме пастата да навлезе в нашето меню. 

Аз съм повече от сигурна, че в природата няма и никога не е имало продукти, от които можем да надебелеем. Но неправилното съчетаване на продуктите вече е голям проблем.

Здравословното хранене е профилактика на развитие на множество заболявания, които не се пряко свързани с храносмилането или метаболизма. Запомнете, диетата, както и скъпият костюм трябва да се подбират строго индивидуално.

Цялото интервю, четете в zdrave.to