Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме обаче, дори когато спазваме здравословен хранителен режим, не винаги се оказва полезно за нас. Освен че ни бърка в джоба, често ни бърка и в здравето!

Днес обръщаме специално внимание на НВД – чудите се какво е това ли? Отговорът е лесен – ниско-въглехидратна диета! Ще ви информираме за тях предвид факта, че напоследък те са доста популярни. Мнозина дори хвърлят цялата вина за излишните си килограми върху въглехидратите, поради което решават и да ги пренебрегват. Тези хранителни вещества обаче имат своята цел в хранителната верига и процесите в клетките. И свеждането им до минимум в организма, както и пълното им отрязване от менюто, носи немалко вреди на здравето.

Нисковъглехидратните диети често са наричани още високо-протеинови хранителни режими. И са едни от най-широко лансираните и масови избори тогава, когато човек е взел решение да редуцира теглото си. Когато сте предприели отслабване обаче, трябва да сте наясно не само с плюсовете, но и с минусите на съответния хранителен режим, за да може да предвидите евентуалните изненади на теоретично ниво, а не в процеса на практическото му приложение. Защото при втория случай често реакциите на организма не са никак благоприятни.

До какви здравословни проблеми могат да ви докарат ниско-въглехидратните диети, четете в zdrave.to