Всички жени в някакъв момент се сблъскват с проблема вагинална инфекция, която се причинява от гъбичките Кандида. Сърбеж, парене и отвратителна миризма са много често срещани симптоми на вагиналната инфекция. Тази инфекция най-вече се получава, когато в нашата вагина се появяват бактерии, гъбички или вируси, пише zajenata.bg.

Ето някои от причините за вагинална инфекция и сърбеж

1.Възпаление от алергия

Сърбежът е причинен главно от различните химични експозиции като сапуни, спрейове, някои тъкани, които са в досег с вагината.

2. Полово предавани болести

Полово предаваната инфекция се причинява от паразит, наречен Трихомонас вагиналис. Броят на полово предавани случаи на това заболяване се увеличил.  


И това е интересно: Д-р Румен Велев: Всяка втора българка е с миома - четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to

3. Бръсненето може да причини катастрофа

Момичетата обикновено се бръснат от хигиенна гледна точка, но тази чистота понякога може да причини някои проблеми за много хора. Това превръща в бедствие, веднага след като започне растежът на косъмчетата, което води до сърбеж и дразнене.

4. Менопаузата

Менопаузата е време, когато една жена пропуска цикъла си за почти една година или повече. Това е най-дразнещото време за една жена. Това е фазата, когато се появят някои непоносими вагинални проблеми, които е възможно да причинят сърбеж.

5. Вагинална гнойна инфекция

Почти три четвърти от жените минават през този проблем. Когато се появи бяло течение това причинява инфекция, която създава сърбеж и влошава ситуацията.