Бадеми, сьомга, тъмен шоколад, червено вино - добре известно е, че всички тези продукти са полезни за сърцето. Последните два, разбира се, в умерени количества. 

Но ако си мислите, че с това историята на "диетите за сърце" приключва, то вие грешите. Тъй като храненето с акцент върху сърдечно-съдовото здраве може да бъде много по-вълнуващо и вкусно.

В този статия са обобщени най-новите изследвания за 5 неочаквани (и много вкусни!) продукти, които, както се оказва също могат да подкрепят работата на сърцето. Но, за които рядко говорят.
 Бифтек
Червеното месо има лоша репутация в света на правилното хранене, но в малки количества това месо може да бъде не само безопасно, но и доста здравословно. Само защото продуктът е отличен източник на протеин, желязо, цинк, витамин В12 и някои други хранителни вещества. И макар че някои от мазнините в месото са наситени, говеждото също така е източник на мононенаситени мазнини - тази най-подходяжа за сърцето мазнина, която диетолозите ни съветват да получаваме от зехтина. Освен това, мононенаситените мазнини в говеждото месо са повече от наситените. И това също си заслужава да бъде отчитано. 

Кои са останалите 4 вкwсни продукта, полезни за здраво сърце вижте в zdrave.to