Зимните настинки са гадни. Навън вече всичко е замръзнало , а на вас  ви тежи главата, гърлото ви е сухо и ви драска, и ви мъчи лаеща кашлица . Очевидно искате да спрете това мъчение възможно най-скоро, но да се обърнете към лекарство против кашлица може да не е отговор. Вместо това, потърсете малко алкохол, пише beu.bg.

В листовките и дори  в YouTube канала можем да видим всяка активна съставка в стандартните сиропи за кашлица и тяхното предназначение, но тяхната ефективност е под въпрос.  В 15 от 19 различни изследвания или е посочено, че лекарството не води до излекуване , или резултатите са противоречиви. Нещо повече, едно от изследванията заключава, "те не са по-добри от плацебо." Какво?! Защо сме хвърлили на вятъра толкова много пари за неефективни лекарства?

Е, ние не можем да получим парите си обратно,  но можем да потвърдим, че вековните трикове като пиене на много вода, в действителност помагат да преборим кашлицата.


Водата помага като разрежда и разхлабва слузта, която дробовете ви се опитват да изтласкат. Но най-добрият метод може би остава сръбването на малко уиски с мед и лимон. Точно така, горещият  пунш е най-добрият залог за борба със зимните студове, защото медът ще успокои болките в гърлото, парата ще отвори синусите, а алкохола ще ви помогне да заспите. Сега започнете да смесвате съставките на еликсира!