Сексът е сред тези рискови ситуации, в които удоволствието и адреналинът са високи, но едно погрешно движение може да ви прати в болница (само си помислете: фрактури на пениса, гонорея, скъсани презервативи, заседнали предмети във вагината или ануса и т. н.).
Ако не искате да се окажете в центъра на подобен кошмар, по-добре послушайте съветите на секс експертите и не правете това:

1. Не подценявайте риска от болести, предавани по полов път

Може да си мислите, че партньорката ви е тествана и това е достатъчно да се предпазите от всичко, но грешите, обяснява Леа Милхейзър, професор и асистент-гинеколог в медицинския факултет към университета Станфорд.  

„Ако правите секс без презерватив, се поставяте под риск. Болести като гонорея и др. са все по-трудни за лечение, тъй като стават резистентни към лекарствата“, коментира дамата.

2. Не употребявайте презервативи от латекс с лубриканти на маслена основа

„Ако ползвате кондоми, не ги смесвайте с лубриканти, включващи различни видове олио, включително и кокосово, тъй като те разграждат латекса. Ползвайте смазка на водна или силиконова основа“, съветва Милхейзър.

3. Не пъхайте храна във вагината ѝ

Има голяма вероятност някоя част от нея да остане вътре. Същото се отнася и за ректума.
„Ако искате да си поиграете с ануса ѝ, използвайте специални играчки за това. Обикновено те имат стопър, който предпазва от инциденти и от разкъсване“, обяснява Леа.

4. Не я пресирайте да свърши

Стресът за достигане на оргазъм при жените е по-висок, тъй като той до голяма степен е умствен процес. Ако я притискате да свърши с думи, само ще възпрепятствате този процес, ще я притесните и изнервите и ще развалите цялото удоволствие за нея. По-добре се фокусирайте върху това да я стимулирате сексуално по няколко начина, за да ѝ помогнете.

5. Не „ръгайте“ като в евтино порно

Грубото блъскане може да приключи в спешното, както за нея, така и за вас самия. Ако се отнесете и започнете да влизате силно и бързо в нея, може да разкъсате вагината ѝ. Положението е хлъзгаво, така че може и да не уцелите ъгъла и буквално да „счупите“ пениса си.