Една жена трябва да остане красива във всяка ситуация и във всяка възраст. Чудили ли сте се как някои жени изглеждат толкова добре, че никога не бихте успели да им дадете реалните им години. Сигурно си мислите, че дават луди пари за скъпа козметика или че дори са стигнали до по-далече и са си инжектирали ботокс.

Оказва се обаче, че за да изглеждате добре, не е нужно да бъркате надълбоко в джоба си или да си причинявате болка с инжекции, още повече, че те не са толкова безопасни, колкото козметиците казват. Има и един много лесен, ефективен и евтин метод да скриете белезите на времето.
 

Картофеното нишесте е естествен антиоксидант, богат на подмладяващ витамин С и никотинова киселина. Домашният ботокс от нишесте е подходящ за всички видове кожа, с изключение ако кожата ви прояви алергична реакция към някои компоненти.

Нишестето помага да се отървете от прекомерния пилинг и мазен блясък на кожата. След прилагане кожата става копринена и мека. В зряла възраст е необходимо да се използват нишестени маски! Фините бръчки се изглаждат, дълбоките стават по-малко забележими и кожата придобива еластичност и просто блести.

Има много рецепти за подмладяващи маски на базата на нишесте, вижте 4-те най-добри от тях в най-полезния сайт Zdrave.to.