Какво се случва, когато децата и внуците пораснат, работата и кариерата са оставени в миналото, основните житейски задачи са изпълнени? Тогава идва времето за нов пълноценен живот, смятат от в Глобал Кеър Резиденс. Това е дом за възрастни от нов тип, който осигурява на обитателите си всички удобства и условия за активно прекарване на времето.

Домуващите имат възможност за  социални контакти и създаване на нови приятелства с хора със сходна възраст и интереси. Осигурени са условия за групови и спортни занимания и  развитие на любимите хобита, за които преди все не е оставало време.

Всичко това е допълнено с високо качество на сервираната храна и квалифицирани медицински услуги.

Социалната активност е основен генератор на енергия и желание за живот,

смятат специалистите от дома. Желанието да бъдеш активен и да имаш възможността да общуваш с хора със сходни интереси е вкоренено дълбоко в човешката природа и оказва огромно влияние върху качеството на живот.

Всеки човек се вдъхновява и чувства значимост, радост и задоволство, когато има разнообразие в ежедневието си. Човешките същества имат потребност да усещат, независимо от възрастта си, че са полезни за себе си и околните. Персонала, който се грижи за хората в дома за възрастни в с. Ковачевци са напълно наясно с това.

По – възрастните също имат нужда от забавление и разнообразни, иновативни дейности за умствена и физическа стимулация. В Глобал Кеър Резиденс правят персонализиран режим на упражнения, който отчита различните състояния и фази на психичното здраве.

Ползите от ангажирането с физически дейности са многобройни, вариращи от засилване на функционалността на имунната система, освобождаване на ендрофини, повишаващи настроението, и подобряване на координацията за предотвратяване на падания, до подобрени когнитивни и социални умения.

Създаване на общност от приятели и хора със сходни интереси

Е още едно от предимствата на дома. Гостите му имат възможност да участват в различни клубове и групи:

Игри за стимулиране на мозъка.

Разкажи спомени от миналото.

Утринна гимнастика.

Клуб на любителите на книгата.

Клуб любими филми.

Отличните условия за живот, качествената храна, програмите за спорт, хоби и развлечения дават възможност на обитателите на Глобал Кеър Резиденс  да се чувстват пълноценни, значими и важна част от своята общност.

Телефони за връзка : 0897 99 01 70; 0897 90 92 22

E-mail: [email protected]