Българската индустрия произвежда в пъти по-качествени стоки, отколкото велики империи. Ние сме презапасили първата линия в нашите болници. Сега раздаваме за Бърза помощ и за останалите да има в резерв. Това заяви по време на брифинга на Националния оперативен щаб премиерът Бойко Борисов. 

"Днес ще се направи за нашите братя в Северна Македония 100-на облекла, които да пратим на докторите, които са на първа линия. Лесно е да кажеш "братя сме", но това си личи когато е трудно", каза той.

Едните лекарства са отричани от професор Младенов, защото са много токсични и затова са били спрени преди години. Няма лекарство, което да лекува коронавирус, но от тези, които помагат, имаме максималното количество", заяви Борисов.  

"Работим много усилено по темата с лекарствата. Но хубавата българска поговорка да не казваш "хоп" преди да си скочил, е била винаги в основата на моите изказвания", каза Борисов. 

Премиерът се похвали, че страната ни е успяла само за дни да промени индустрията си, за да снабди с най-необходимото медиците.

"Разпореждам днес на щаба, който съм назначил аз - той дава предложения, а правителството взима решенията и носи политическа отговорност, та, разпоредил съм да започнат масирани тестове на Банско", каза Борисов.

"Ангел остана без заплата, както и аз. Едни сега са богати около мен, другите по-малко. Да има и свежест", каза Борисов.

"Имаме данни за епидемиологичното разпространение в Банско, затова ще направим едно изследване, да се види там където по заведения и места са се срещали тези, които са заболели, да видим дали хората имат изграден имунитет", включи се проф. Кантарджиев. 

"Хората в Банско изстрадаха много, бяха под карантина 14 дни, но там беше огнище. С бързи тестове ще може да разберем колко от хората там са изградили в тази затворена общност имунитет", допълни го Борисов по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

БЛИЦ припомня, че именно там стана ясно, че общият брой на диагностицираните българи с коронавирус вече е 581.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 7 април 2020 г.