Любимото ни лято навън развява хубостите си. И ни очарова, и омайва с всички онези прималиви светлинки – или палаво ни намига с един морски изгрев, или вдига наздравица със студена лимонада, или ни прошепва тайните си с планински ромон. А на нас така ни се иска да сме на висота пред неговото величие. Киприм се пред огледалото, ухажваме го с нови рокли, златни сандали и бронзов тен.

Струва ни се, че можем да сме достойни за лятното великолепие. Обаче...изведнъж дрънкащите гривни по ръцете ни оставят коварни следи по иначе гладката ни кожа, тънките каишки на сандалите се впиват в краката ни като вериги и затормозяват всяка наша крачка. Нещо повече – тежестта в краката ни става ужасна, непосилна. Пръстените не стоят красиво по ръцете ни, а някои от тях изобщо не могат да се сложат. Целулит, торбички под очите, подути крайници. Май това не сме ние. Все едно някой ни е надул с помпа и ни е превърнал в балон, който за жалост не може да излети.

Ако се усещате подпухнали – коремът, лицето Ви са подути, крайниците са отекли, не можете да си сложите пръстените и чорапите, а сандалите Ви оставят ужасни следи – значи най-вероятно задържате вода в организма. Това много често е явление, характерно за лятото. Високите температури буквално разширяват съдовете и кръвообращението се нарушава.

Задържането на вода се получава, когато в лимфната, кръвоносната система, в тъканите се натрупат излишни течности. Това е процес, който обикновено се свързва с нарушен метаболизъм. Тялото може да задържа вода по редица причини – хормонални; свързани с начина на живот и хранене – прием на повече сол, обездвижване и редица други. Може да изглежда парадоксално, но една от тези причини е именно дехидратацията. Колкото по-малко вода приемате, толкова повече тялото се запасява.

Излишната вода се натрупва много често в лимфната система, а тя, за разлика от кръвоносната, която винаги е в движение, зависи единствено от волевото движение на цялото тяло. Именно обездвижването много често води до задържането на вода или до така наречения „воден целулит“. Той е явление, което е изключително неприятно и засяга много дами.
Какво можем да направим:

1. Набавяйте си достатъчно количество вода. Особено през летните жеги се засилва и нуждата от вода на организма. Приемайте поне по 1,5-2 литра вода на ден.

2. Приемайте повече пресни плодове и зеленчуци. Те подпомагат и храносмилането, и цялостния метаболизъм.

3. Не стойте прекалено на слънце. Охлаждайте се.

4. Избягвайте изкуствените подобрители и консерванти – много от тях са направени на основата на ксеноестрогени, които допълнително водят до задържането на вода в организма.

5. Избягвайте солта. Натрият е един от главните фактори за задържане на вода в организма.

6. Движете се! Движението означава директно движение на лимфната система, чиято дейност ще спомогне отводняването на организма.

7. Винаги можете да се доверите на природата и на продуктите от серията Ботаник. CystiRen (Цистирен) се грижи за здравето на целия уринарен тракт, подпомагайки дейността на бъбреците и на пикочния мехур. За разлика от повечето диуретици обаче, които нарушават електролитния баланс в организма, екстрактът от Златна пръчица в CystiRen (Цистирен) задържа калия, който именно е отговорен за намаляване на излишните течности в организма. Той намалява нивата на натрий в организма и увеличава производството на урина.

Продуктът CystiRen (Цистирен) е комбинация от синергично действащи натурални екстракти. Патентованият екстракт от Американска червена боровинка е с високо съдържание на проантоцианидини, тип А. Екстрактът от Златна пръчица подпомага изхвърлянето на микроорганизми и отпадни вещества от пикочните пътища и бъбреците. Усилва защитните сили срещу инфекции в уринарния тракт.

CystiRen (Цистирен) не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Напълно безвреден е и може да се приема от деца, бременни и кърмещи. Може да се използва и като превенция.  Можете да намерите в аптеките без рецепта или онлайн на www.botanic.cc.  

Казват, че красотата идва отвътре...

Бояна Николова- консултант от Botanic