От днес, 27 декември, започва имунизационната кампания срещу COVID-19 в България. Първите градове, където това ще се случи, са София, Пловдив и Бургас, като ваксинациите ще преминат при следния график:
 
В София:
 
В 10:00 ч. ваксинация ще се извърши в УМБАЛ „Света Анна“. Първият ваксиниран българин ще е министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

След него срещу коронавирусна инфекция ще се имунизират д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести на лечебното заведение и понастоящем ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и Ани Кирова, медицинска сестра в КАИЛ.
Очакваме ви между 9:20 ч. и 9:40 ч. при входа на Спешното отделение на УМБАЛ „Света Анна“.
 
В Пловдив:
 
В 10:00 ч. в УМБАЛ „Свети Георги“ първите имунизации срещу COVID-19 ще бъдат направени на: Д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, Райна Тодовичина, медицинска сестра с 48-годишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по Спешна медицина към болницата, както и на д-р Венцислав Филипов, ръководител на звено „Вътрешни болести“ към същото отделение.

Очакваме медиите най-късно в 9:30 ч. на централния вход на лечебното заведение, откъдето ще се влиза за събитието. 
 
Повече информация може да получите на телефон: 0898229893.  
 
В Бургас:
 
В 10:00 ч. в Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ в сградата на УМБАЛ - Бургас първата имунизация срещу COVID-19 ще бъде направена на Златина Парушева, медицинска сестра с 40-годишен стаж. Парушева е на 59 г., като последните 10 години работи в Спешното отделение на болницата. От първия ден на разкриване на триажната зона тя е в графика.

След нея ще се ваксинира 34-годишният д-р Светлин Харалампиев, който от 4 години работи в ОАИЛ, като специализира анестезиология и реанимация. От самото начало на пандемията работи с COVID пациенти. 
Очакваме ви между 9:30 ч. и 9:40 ч. на главния вход на хирургическия корпус на УМБАЛ - Бургас.