Трима души от екипа на Медицински комплекс "Д-р Щерев" получиха награди в три различни категории от Българския лекарски съюз (БЛС).


Призовете са ежегодна традиция на съсловната организация, отбелязваща в Деня на българския лекар 19 октомври. Признанието за екипа на болницата е огромно, тъй като идва от колегиалната общност.

По повод 120-тата годишнина от създаването на БЛС, съсловната организация връчи седем специални отличия на възстановителите на съюза, случило се преди 31 години след десетилетно прекъсване на дейността.

Сред тях е и създателят на Медицински комплекс "Д-р Щерев" проф. Атанас Щерев. През 1990 г. той е сред лекарите, които връщат към живот организацията на лекарското съсловие в страната.

За „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ е отличен завеждащият Отделението по анестезиология и интензивно лечение проф. Силви Георгиев.


Доайенът на анестезиологичната професия в АГ сектора получи наградата за усъвършенстване и въвеждане на нови анестезиологични техники, нови пособия за обща анестезия, нови техники и медикаменти в акушерството и гинекологията за целите на обезболяване на раждане и следоперативното обезболяване, въвеждане в практиката на фибробронхоскопията за приложение от анестезиолога и др.

Д-р Борислав Дангъров, завеждащ Отделението по неонатология в болницата, получи приза "Ти си нашето бъдеще" за млада медицинска надежда.


Д-р Дангъров оглави отделението, полагащо грижа за най-малките пациенти, когато то беше сертифицирано за по-висока категория медицинска грижа и в него вече могат да се лекуват и недоносени бебета. Той е най-младият лекар-неонатолог завеждащ отделение по неонатология от всички специализирани АГ болници в страната.

През годините екипът на Медицински комплекс "Д-р Щерев" е доказал ключовата си роля за поддържане на реномето на лекарското съсловие в България.

Трите награди показват ясно как болницата успява да поддържа важната си мисия – с признание към доайените, уважение към доказаните експерти и даване на възможност за развитие на младите специалисти. Защото медицинската професия стъпва върху споделянето на опит, продължаващото обучение и непрестанния стремеж за работа в полза на обществото.