Експерти разкриха да се притесняваме ли когато купуваме бг храна

Хората трябва да са спокойни, когато купуват българска храна. Всички продукти са етикирани коректно. Направената проверка за фалшификации дава положителен резултат. Това заяви в предаването "Денят на живо" Жана Величкова от Асоциацията на производителите на газирани напитки. По думите й няма неразрешени съставки при безалкохолната индустрия.

"Линията Запад – Изток не съществува. Няма различия в рецептите на безалкохолните. Категорията "Сок" води до  объркване сред потребителите – той не може да бъде 100%", допълни Величкова.

Според д-р Диляна Попова от Асоциацията на месопреработвателите при месото и месните продукти също няма разлика.  

"Продуктите от животински произход са най-рискови и са най-контролирани. Съдържанието на вода при тях не е проблем, а и е минимално", подчерта Попова и призова да се консумират повече българските храни.  

В студиото на Канал 3 и двете се обединиха около тезата за непрекъснат контрол на българските продукти и непрекъснати проверки.