Един от най-добрите и уважавани уролози в Бургаска област - д-р Владимир Николов загуби битката с COVID-19. За кончината на блестящия специалист, който след няколко дни щеше да навърши 60 г., съобщиха неговите колеги от МБАЛ Life Hospital, предаде Флагман. 

През последните дни състоянието на д-р Николов е било изключително влошено, бил е на командно дишане. Въпреки усилията на медиците, той не успява да се възстанови и губи битката с жестокия вирус.

„Кончината му е голяма загуба, както за болницата, така и за пациентите. Той беше блестящ специалист и прекрасен човек”, посочиха от Life Hospital.

Д-р Николов е сред най-търсените лекари в цялата област. Възпитаник е на Английската гимназия "Гео Милев" в Бургас, завършва Медицина през 1988 г. във ВМА Варна. Придобива специалност Урология през 1993г.


Работи в областта на Детската урология, Онко- урология, Ендо-урология със трансуретрална хирургия, Андрология, Спешна урология. Сертифициран и с дългогодишен опит в областта на Мини-инванзивната урология, в частност семи-ригидни и флексибилни уретерореноскопии с лазерна литотрипсия. Той е част от екипа на Лайф Хоспитал от 2008г

Д-р Николов е починал часове преди настъпването на Нова година. Опелото му е днес, 2-ри януари, от 14 ч. на Бургаските гробища.