Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров потвърди казаното по-рано днес от президента Румен Радев, че ако мерките не дадат резултат, ни чака локдаун, предаде БНТ.


По думите му и сега сме в т.нар. локдаун, като се дава възможност на стопанските предприятия да работят със зелен сертификат.

Кацаров допълни, че не се следят конкретни цифри като заболеваемост, а се следи цялостната ситуация в страната. Министърът заяви, че ситуацията с леглата е критична. 

„Това, че свети в червено, не значи, че е изчерпан целият капацитет. Това значи, че е изчерпан разкритият до момента капацитет.

Но това, което ни притеснява нас, което ни принуди да предприемем тези мерки миналата седмица, е, че ние знаем, че целият капацитет на болниците вече е близо до изчерпване.

Резервите за това да се разкриват още 10, и още 10 легла, вече не са толкова големи“, каза министър Кацаров, цитиран от БНР.

5863 са новите случаи на COVID-19, регистрирани у нас през изминалото денонощие. Така страната ни бележи черен рекорд по този показател от началото на пандемията. 

Починалите от вируса за денонощието са 243.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!