Знаете ли, че болките в ставите измъчват всеки пети българин?

А те могат да бъдат причинени както от обикновената смяна на сезоните, така и от пренебрегван здравословен проблем. Един от тях е артрозата, която е на първо място по заболеваемост в света, твърдят учени.

Спасението за пострадалите обаче се крие в нова разработка на американски учени - специален 3D колаген. Изпробвалите го вече са убедени, че той е това, което най-много помага в борбата с болките в ставите. Създаден по иновативна технология и с доказан ефект, той успя да очарова дори и специалистите по ставно-костни проблеми.

Ето какво разказа Д-р Иван Борисов - ортопед-травматолог с дългогодишна практика.

Здравейте, д-р Борисов, какво всъщност е артрозата?

Здравейте, износването на ставния хрущял е естествен процес в хода на напредването на възрастта на човек. Тази загуба на повърхностния слой на ставата бързо води до болезнени функционални нарушения. Артрозата обикновено е процес, който се развива постепенно, в течение на няколко години. Загиването на отделни хрущялни клетки води до образуване на канали и пукнатини. В резултат на това повърхността на хрущяла става неравна и се уврежда все повече при натоварване. Малки парчета могат да се отлепят от хрущяла и това води до дразнене на вътрешната обвивка на ставата и предизвиква възпаления и изливи. Подвижността се влошава и пациента изпитва все по-силна болка. Болката е основен симптом при артрозата. Тя често кара страдащия да щади ставата и да не я натоварва, което от своя страна води до влошаване на състоянието. Артрозата поразява цялата става, като първичното поражение засяга ставния хрущял.

Какви са основните методи на лечение?

При тежко увредени стави основен метод на лечение в съвременен аспект е ендопротезирането (смяната на ставата с изкуствена такава). Преди пристъпването към такова, при артрози в по-ранни стадии се прилагат неоперативни методи. В тази група влизат промяна на навиците( по отношение спорт, тегло, хранене и др.), използване на помощни средства, физиотерапия и лечебна физкултура.  Важно място имат лекарствените средства и хондропротекторите. Наскоро в нашата практика навлезе обещаващ, иновативен продукт, съдържащ 3D колаген, известен още като интактен колаген. Преимуществото му пред другите колагени е, че индуцира ендогенна (собствена продукция) на необходимия за ставите колаген. Така 3D колагенът, известен у нас с името Collanol, успешно подобрява състоянието на ставния хрущял и забавя износването му. Действието на Collanol е доказано от редица клинични проучвания. Той подобрява подвижността на ставите, намалява болката и позволява по-продължително натоварване.

В допълнение, към ефикасността на Collanol голяма роля има експертно формулирания му състав, в който освен интактния колаген е включен и мицеларен куркумин. Известно е, че куркуминът проявява противовъзпалително действие, а в мицеларната му форма той е с многократно по- висока бионаличност, отколкото в обикновената куркума на прах, което го прави и многократно по-ефективен. Прилагайки Collanol в практиката си видях един обещаващ продукт, с който да помагам на пациентите си. Наблюдаваните резултати са много добри, а това е причина да го прилагам все по-често.

Д-р Иван Борисов, ортопед-травматолог
 
Единствено Collanol стимулира реизграждането на ставите

Ставните заболявания често са придружени с нарушения в дейността на нервната система и за облекчаване състоянието на пациента се налага прилагането на комплексен подход. Затова, когато медицинският случай е свързан и с дегенеративно ставно заболяване (т.нар. износване на ставите), аз препоръчвам прием на Collanol (Интактен колаген + Мицеларен куркумин). Като човек, който е чул с ушите си медицинските факти, изнесети от самия откривател на триизмерния колаген в Collanol, аз се уверих в неговата ефективност и на практика. Той стимулира самовъзстановяването и реизграждането на хрущялните тъкани. Подходящ е за всички пациенти с остеоартрит (артроза) и с артрит. Препоръката ми е курсът на лечение да е между 3 и 6 месеца в зависимост от тежестта на проблема, след което може да се направи пауза с продължителност до 3 месеца. Наблюдаваните ефекти са много добри и пациентите съобщават за отшумяване на болката още в началото на приема.

Д-р Геновей Узунов, невролог, УМБАЛ „Канев“ – Русе
 
Препоръчвам Collanol при гонартроза

Случаите на артроза и артрит са ежедневие в моя кабинет. През годините съм прилагал различни подходи за лечение, но да облекчиш страданието на пациент с артроза си остана сериозно предизвикателство. Отскоро обаче уверено твърдя, че вече има надеждно средство за борба с това мъчително заболяване – това е т.нар. интактен колаген Collanol. Той стимулира организма по имунен път сам да започне възпроизводството на ставния хрущял, а благодарение на мицеларния екстракт от куркума действа противовъзпалително и намалява отока и болката в меките тъкани около ставите. Превъзхождайки всичко, познато досега, Collanol се отличи като хондропротектор от напълно ново поколение. Не само клиничните изследвания, но и личният ми опит доказва, че потушава болката, подобрява подвижността и осигурява нормалната дейност на ставите. Collanol се превърна в моя първи и единствен избор при артрозна болест в начални стадии.

Д-р Димитър Иванов, кардиоревматолог, МЦ „Валем“, Варна
 
Свивам коляното си без проблем

Страдам от гонартроза и на двете колена като дясното ми е по-силно увредено. Дълго време не можех да свивам крака си и това много ме измъчваше. Повече от 6 години търся решение на проблема. Бях отчаяна, докато не попаднах на статия на Коланол в интернет. Останах силно впечатлена, че продуктът провокира организма да произвежда колаген, който липсва на моето тяло. След като вече 6 месеца пия капсулите, вече спокойно мога да кажа, че Коланол има невероятен и траен резултат. Чувствам се отлично и нямам никакво намерение да спирам капсулите. Болките ми намаляха драстично и свивам коляното без проблем. Радвам се, че най-после намерих спасението. Препоръчвам го горещо!

Златка Трифонова, 73 год., град Монтана

Можете да откриете Collanol в най-близката аптека до вас.

Повече информация за Collanol може да намерите ТУК >>>