Главният държавен здравен инспектор - Доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев разкри какво е състоянието на заразените с коронавирус у нас, съобщава bTV.
 

По думите му те са се поддали добре на лечението и се стабилизират.

"Първите двама, при които имаше клиника от коронавирус са в процес на подобряване, дори и при по-възрастната жена. Новите двама на практика са без особена клиника и нямат оплаквания", коментира доц. Ангел Кунчев.

Министър Ананиев разкри какво се случва с двамата мъже от Плевен, заразени с COVID-19

"Пробите на контактните лица ще станат готови утре, около 300 проби. В зависимост от това къде работят, колко контакти имат е различна и бройката на изследваните и точно в тази връзка ще се опитаме да намерим този така търсен нулев случай", заяви още той. 

"Всичко зависи от това кога италианските граждани в Плевен са влезли. Разбира се, не трябва да се предприемат мерки едва ли не да се спре цялата икономическа дейност, защото коронавирусът както е дошъл, така ще си отиде, нашата цел е да направим лечението максимално добро", заяви доц. Кунчев.

Шефът на ВМА обяви има ли още заразени с коронавирус у нас ВИДЕО

По думите му болниците, които са под карантина няма да спират прием на пациенти, когато те са спешни:

"Ако болницата в Габрово бъде поставена под карантина, това означава, че хората вътре, които са били контактни, ще останат вътре. Иначе персоналът си има ангажиментите и продължава да работи. Всеки, който се нуждае от спешна помощ, ще получи необходимото лечение."

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ