Ще бъдат ли разхлабени мерките срещу коронавируса и кои от тях - трябва да стане ясно днес на среща на Националния оперативен щаб, премиера Бойко Борисов, министрите на икономиката и на социалната политика.

От сдружението на заведенията писмено отправиха своите предложения до вицепремиера  Томислав Дончев и ресорните министри. Те настояват всички ресторанти да отворят от 1 февруари, а нощните клубове от 12 февруари.

Министърът на туризма ще се срещне с представители на браншовата Асоциация.

Предложенията за отваряне на ресторантите ще се обсъждат и с Националния оперативен щаб. Заведения работят и сега, въпреки забраните, стана ясно при проверки на полицията и здравните власти през последните дни. Ресторанти в Пловдив и София бяха глобени. Санкции имаше и за клиентите.

Разхлабване на мерките ще обсъдят и здравният министър проф. Костадин Ангелов с министъра на икономиката Лъчезар Борисов и с министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. 

Доц. Кунчев: От 4 февруари пада още една К-19 забрана при това условие

Социалният министър вече заяви, че се обмисля поетапно отпускане на мерките, като най-вероятно то ще е през две седмици.

Обсъжда се ресторантите да отворят врати първо в ски курортите, а от средата на февруари и в цялата страна. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: Нова телевизия