"Към момента няма официално подадена информация от гръцките държавни служби към българските власти за масово издаване на фалшиви сертификати за ваксини на гръцки граждани в Сандански, както твърдят медии в южната ни съседка", това съобщават от РЗИ-Благоавград.

Сандански - централата за фалшивите сертификати за Гърция


По информация от Регионалната здравна инспекция в Благоевград на граничния пункт "Кулата-Промахон" здравните експерти, които сканират баркодовете на сертификатите, до този момент не са имали случай на фалшив документ, отхвърлен от системата за проверка.
Според тях, ако има злоупотреба срещу пари, тя е практически недоказуема, тъй като медиците удостоверяват, че е направена ваксина и никой не може да докаже, че всъщност не е поставена.

Жесток скандал взриви Гърция: 300 евро и взимаш COVID сертификат в София СНИМКА

На въпрос дали в МВР има подадена официално информация за масово издавани фалшиви сертификати на гръцки граждани в Сандански, от пресцентъра отговориха пред БНР, че не могат да дадат информация дали Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" работи по подобен сигнал.

Междувременно гръцката прокуратура е прекратила разследването по тази тема поради липса на достатъчно доказателства, съобщават националните медии в южната ни съседка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!