300 лева за кутия с предпазни маски в интернет. 50 броя от най-търсените лични предпазни средства срещу коронавируса струват 12 пъти повече от стандартната си цена. Наличност има само в различни онлайн платформи и то на много солени цени. Това показа проверка, направена от Канал 3. 
 
Изчерпват се и противовирусните лекарства. 
 
Д-р Ангел Кунчев с извънредни новини за коронавируса в България

"Има много малки доставки от време навреме, които са крайно недостатъчни. Заради това и няма. Основният източник е Китай и от там има липсващи доставки, това е причината за дефицита", казва Николай Костов, който е аптекар. 
 
Паника  у нас все още няма, но хората се запасяват с лекарствени продукти.
 
"Усеща се увеличено търсене на много продукти. Най-известния противовирусен изчезва. Има за още няколко дена", допълни фармацевтът.
 
Хората не са притеснени, но някои се запасяват превантивно. Търговци в интернет вече се възползват да изкарат пари, на фона на притеснението на хората.  
 
Защитните маски в онлайн платформи достигат 300 лева за кутия. Продавачите са с неизвестни имена. Не дават телефон за връзка. Според информацията доставката им е от Германия.

В разговора обаче, ясно държат да подчертаят, че една кутия с 50 броя  струва 250 лева. За сравнение маските в аптеките струваха стотинки. Ако отново достигнат у нас обаче, цената ще им е малко по-висока, според аптекарите.  
 
В Италия, където вече има заразени с коронавируса властите вече започнаха разследване на рязко повишените цени на защитни маски и дезинфекциращи гелове. Там цената на маските се е увеличила от 1 цент до 10 евро, а еднолитрова бутилка дезинфектант, която е струвала 7 евро, сега се продава за 39.

Възмутени хора изпратиха касова бележка от Италия, според която на 22 февруари 8 предпазни маски са се продавали на цена от 136 евро.