Д-р Красимир Хаджилазов:
Болната щитовидна жлеза върви често с диабет

Вероятността хора с едно автоимунно заболяване да отключат второ, а дори трето и четвърто, е по-голяма в сравнение с тези, които нямат нито едно автоимунно заболяване. Продължителни наблюдения още от 80-те години на миналия век доказват, че определена част от хората страдат от две или три групи автоимунни заболявания едновременно. Така възниква понятието „автоимунен полигандуларен синдром“ (АПС). Например заболяване на щитовидната жлеза може да се съчетае с голяма вероятност със захарен диабет тип 1.
---------------
Деси Добрева:
Колкото по-скромно е менюто, толкова сме по-здрави  - стр. 24
---------------
Доц. д-р Велина Гергелчева, д.м.:
Цената на имуновенина надвишава 2-3 пъти парите от НЗОК
---------------
Д-р Иван-Асен Шишманов:
Телемедицината спестява 70% от срещите лекар – пациент
---------------
Силицият във водата предпазва от деменция

 
Очаквайте новия здравен справочник на в. „Доктор“ от 1 ноември
На допълнителни 8 цветни страници ще прочетете десетки полезни рецепти с билки и природни средства за лечение и профилактика на най-масовите заболявания. В Здравния справочник ще откриете също програмата на водещите телевизии, както и две страници с кръстословици.


Това са само част от интересните и полезни теми, интервюта и четива, които ще намерите в бр. 43 на вестника, който е на пазара от понеделник - 25 октомври.
 
Ако искате да го получавате лично в пощенската си кутия, сега е моментът да се абонирате за в. „Доктор” с каталожен номер 213.

Вече е възможно да направите и онлайн абониране на следния линк:
 http:/www.abo.bgpost.bg/?cid=16&q=%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80