Честата консумация на чипс може да нанесе непоправими щети върху здравето ни. Чипсът може да съдържа канцерогени, които причиняват деменция и слабоумие, предупреждава диетологът Елена Соломатина.

Сърдечноболните да не се увличат по лук и чесън

Тя посочва, че чипсът има само празни калории, Класически пакет чипс със сол съдържа 158 калории, но вътре няма  витамини или минерали. Наличието на сол в него може да „отрови“ тялото с натрий, което спомага за развитието на хронично високо кръвно налягане и така увеличава риска от поява на исхемична болест на сърцето, инсулт и инфаркт.

Представяме ти 1500 лв. онлайн казино Бонус на efbet.com

Ранното стареене, което се проявява с бръчки по кожата, ранното отслабване на тялото е резултат от пърженето на чипса в масло. Освен това маслото не винаги се сменя след първата партида “, казва Соломатина.

Лекарят предупреждава, че по време на пържене в старо масло в чипса се образуват канцерогени, голям брой свободни радикали, които разрушават сърдечно-съдовата система, водят до деменция.

Специалистът съветва да не ядете чипс повече от веднъж месечно и предлага да го приготвяте у дома в рафинирано растително или зехтин, като го сменяте след всяка порция.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук