Проф. Донка Байкова обясни кои продукти имат противовирусни ефекти
Тези храни са богати на един пълноценен белтъчен комплекс
Проф. Байкова напомни за проучване през 2016 г. „2016 г. беше направен един експертен колектив от специалисти по хранене и дететика, които проучиха десетки години назад научните изследвания и медицинските доказателства за благотворното влияние и ползите и негативите от консумация на млечни продукти.
През последните години имаше много групи от населението в обществото, които критикуваха млечните продукти. Доказа се, че консумацията на мляко и млечни продукти даже намалява развитието на диабет тип 2, атеросклерозата. Има противовирусни ефекти“, изтъкна проф. Байкова.
„Млякото и млечните продукти са богати на един пълноценен белтъчен комплекс. Основен представител в него е Казеинът. Това е една пълноценна белтъчна фракция, която участва в синтезата на тъканни протеини.
На всички е ясно, че едно е хранителен белтък, но друго е, когато този белтък организмът го оползотвори. Именно казеинът е такъв като основна фракция. В негова добавка и помощ са и лакталбуминът и лактоглобулинът, които са другите две белтъчни фракции.
Те пък участват в производството на антитела“, допълни още специалистът по диететика.
Последвайте ни
1 Коментара: