Председателят на Комисията по здравеопазване в парламента проф. Костадин Ангелов излезе с остър коментар по повод освободения директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

"Това е политическа поръчка, за която липсват мотиви. А дали пък не прозира елементарна саморазправа и отмъщение заради скандала с Мустафа Емин", попита той в профила си във Фейсбук.  

По-рано днес проф. Ангелов заяви, че началникът на болницата се сменя единствено по политически причини. Според него ПП-ДБ се опитват да създадат нов скандал относно конкурсите в болницата. 

Малко по-късно пък стана ясно, че процедурата по смяна на директора на "Пирогов" е спряна заради жалба на досегашния директор Валентин Димитров срещу назначението на Константин Димов на негово място. 

Публикуваме пълния текст на коментара на проф. Ангелов във "Фейсбук" без редакторска намеса: 

Нелепо прессъобщение на министерството на здравеопазването за освобождаването на директора на Пирогов.

Без мотиви.

Нарушенията, които се внушават на публиката са решения на Съвета на директорите(СД) на Пирогов. В този съвет, министерство има представител и чрез него МЗ осъществява контрол в реално време.

Представителят на МЗ е гласувал за тези решения, а СД е възложил изпълнението им на изпълнителния директор.

Къде точно е персоналната вина на д-р Димитров?

Защо не е сменен целият състав на СД?

Отговорът е лесен, но неудобен: Това е политическа поръчка, за която липсват мотиви. А дали пък не прозира елементарна саморазправа и отмъщение заради скандала с Мустафа Емин?
...

П.С. Директорът на Пирогов е назначен от министър Сербезова, която е представител на ПП в правителството на Кирил Петков и член на Националния съвет на ПП Продължаваме промяната.


 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук