Председателят на Народното събрание (НС) Никола Минчев редактира публикацията си във фейсбук и добави снимка и на първата страница от положителния си тест за COVID. На нея се виждат личните му данни.

"Редактирано в 18:38: Поради възникнали спекулации (надали последни), че тестът (а) не бил мой; и (б) бил от сутринта на 10.01, прилагам снимка на първа страница от досието – пише, че е на Никола Минчев (знам, че има и други с това име, но ЕГН няма да публикувам), както и стр. 3, без подгъв при датата – дата на принтиране 12.01, 9:57 ч.

Ако на някого му липсват много печати или други традиционни реквизити, посочвам, че това е разпечатка от портала за регистрация на проби в РЗИ, както показва и линкът най-долу на първата страница", обяснява той.

БЛИЦ припомня, че в сряда шефът на парламента бе споделил само резултата. Няколко часа по-късно обаче бяха повдигнати редица въпроси

Шефът на парламента Никола Минчев показа и другата част от теста си за COVIDШефът на парламента Никола Минчев показа и другата част от теста си за COVID

"Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 минути и кой е бил дежурният лекар-микробиолог/вирусолог, валидирал изследването на председателя на парламента Никола Минчев посред нощ и извън работно време", тези питания отправи в публикация във Фейсбук бившият здравен министър Костадин Ангелов.

БЛИЦ припомня, че в понеделник след провеждането на Консултативния съвет за национална сигурност стана ясно, че Никола Минчев се е почувствал зле и веднага е направил тест, който е бил положителен за COVID-19. За всички участници в съвета последва карантина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!