Кръвоносната система транспортира кислород, хормони, хранителни и други вещества до различните точки на организма, за да осигури правилната му функция. За съжаление, проблемите с тази система са все по-често срещани като включват високо кръвно налягане, разширени вени, хемороиди и хронична венозна недостатъчност.

Грижата за кръвоносната система е комплексна и изисква различни механизми на действие за постигане на оптимален резултат. Здравето на тази система зависи не само от еластичността и здравината на вените и капилярите, но и от течимостта на кръвта.

Venaxin (Венаксин) е продукт, който обхваща цялостната грижа за кръвоносната система.

Venaxin (Венаксин) е комбинация от висококачествени екстракти: патентован силноусвоим диосмин – μsmin® Plus, центела азиатика, бромелаин и гроздово семе. Venaxin (Венаксин) осигурява цялостна грижа за вените и капилярите.

Диосминът влияе благоприятно върху микроциркулацията, здравината и тонуса на капилярите, вените и хемороидалния сплит. Диосминът се използва за лечение на венозни  язви на краката и хемороидите още от 1969. Неговото действие е доказано в редица проучвания: укрепвa капилярите (заздравява ги и намалява пропускливостта им), предпазва малките кръвоносни съдове чрез противовъзпалително и антиоксидантно действие, подобрява състоянието и тонуса на вените (особено на разширени вени).

Диосминът има силен противовъзпалителен ефект, включително и на процеси, които повишават венозното налягане и нарушават микроциркулацията. Противовъзпалителното действие намалява отока, което е желано действие при разширени вени, хемороиди и други нарушения във венозната система.

Venaxin (Венаксин) съдържа патентования екстракт μsmin® Plus, който съдържа не само високо количество диосмин, но и методът на екстрахиране осигурява наличието на други активни съставки от растението. Това значително повишава усвояването на диосмина и засилва желания ефект на екстракта.

Центела азиатика благоприятства здравината на съединителната тъкан, по-бързото зарастване на рани и цялостното здраве на кръвоносната система. Билката постига този ефект, като влияе на процесите, свързани с разрушаването на вените, но и подобрява ремоделирането на стените им. Допълнително, центелата стимулира производсвото на колаген и антиоксидантната защита, което подобрява зарастването на рани. Билката благоприятства цялостната здравина на вените, кръвоносните съдове и кръвоносната система.

Venaxin (Венаксин) съдържа висококачествен екстракт от центела, който е стандартизиран по активните вещества азиатикозиди. Наличието на тези вещества се измерва чрез прецизен високотехнологичен метод, за да се гарантира тяхното количество и положителното действие на екстракта.

Бромелаинът спомага ензимната функция, разграждането на отпадните продукти и е известен с други свои свойства: противовъзпалително, антитромботично, фибринолитично (подобрява течимостта на кръвта). Редица проучвания доказват комплексното противовъзпалително действие на бромелаина, който влияе на различни фактори, свързани с този процес.

Бромелаинът повлиява добре и течимостта на кръвта, като проучване показва, че притежава специфично действие върху фибрина, но не и върху фибриногена, което увеличава пропускливостта и течимостта на веществата в кръвта без да повлиява съсирването. Това е предимство пред други антикоагулантни средства.Проучвания показват, че бромелаинът влияе и върху невропатичната болка чрез антиоксидантна защита.
           
Venaxin (Венаксин) съдържа бромелаин с високо съдържание на GDU - “единици, които разграждат желатин”.  Бромелаинът във Venaxin (Венаксин) е със сила 3000 GDU – едно от най-високите съдържания на активни единици. 
           
Гроздовото семе е мощен натурален антиоксидант, който подпомага нормалната циркулация на кръвта към малките периферни кръвоносни съдове. Активните вещества (проантоцианидини) се разграждат веднага и попадат в кръвоносната система, която ги разнася до всяка клетка. По този начин гроздовото семе благоприятства: есластичността на кръвоносните съдове и проходимостта им, заздравянето на стените на съдовете, понижава риска от образуване на разширени вени и спукани капиляри.
           
Venaxin (Венаксин) съдържа екстракт от гроздово семе с висока концентрация на активните вещества проантоцианидини – 95%.
           
Venaxin (Венаксин) е формула от висококачествени есктракти от диосмин, центела, гроздово семе и бромелаин.

Venaxin (Венаксин) влияе на вените и капилярите, като благоприятства тяхната здравина, цялост и пропускливост. Диосминът, центелата и гроздовото семе се използват успешно за третиране на разширени вени, хемороиди и венозна недостатъчност. Бромелаинът и диосминът демонстрират благоприятен ефект при болка в редица проучвания. Активните съставки във Venaxin (Венаксин) са проучвани успешно за намаляване на възпалението и отока, особено важно при състояния като хемороиди, венозна недостатъчност и разширени вени.

Venaxin (Венаксин) – грижа за вените и капилярите! Можете да намерите в аптеките или онлайн на https://botanic.cc/products/venaxin/.
 
Бояна Николова – Консултант от Botanic