Д-р Казакова обясни на какво най-често се дължи главоболието
Комбинирането на алкохол и сирене може значително да повиши нивата на хистамин в тялото
Защо храната може да причинява главоболие?
Този въпрос ще обсъдим с д-р Катя Казакова - невролог и психотерапевт, позната на нашите читатели от предишни публикации с конкретни полезни здравни съвети.
- Д-р Казакова, каква е причината някои хранителни продукти да причиняват главоболие?
- Експерти смятат, че около 20% от всички видове главоболие са свързани именно с храната. Например консумацията на храни, съдържащи по-високи нива на хистамин, са причина за чести мигренозни пристъпи. Хистаминът е активно вещество, което участва в регулирането на ритъма на съня и бодърстване, контрола на апетита, капацитета на паметта. Но той има и тъмна страна.
Цялото интервю с д-р Казакова, четете в zdrave.to