Човек обикновено не усеща биенето на сърцето си. Но когато в неговото равномерно биене настъпи внезапно някакво нарушение, това буди безпокойство у нас. Аритмията е нарушение на сърдечния ритъм, от което не са застраховани нито здравите и млади спортисти, нито хората на преклонна възраст.

Д-р Стефан Найденов: Високото кръвно е рисков фактор за сърдечна аритмия

Аритмията невинаги е опасна, но понякога тя е симптом на сериозно заболяване. Затова сме длъжни да се отнасяме към нея с внимание. 

Може ли една аритмия да застраши живота на човека и как да помогнем на сърцето да се върне в нормалния ритъм, ако нямаме възможност веднага да се обърнем към специалист - на тези въпроси отговаря кардиологът от Александровска болница д-р Ралица Панчева.

Д-р Панчева завършва образованието си по медицина 2014 г. с пълно отличие. През 2015 г. започва работа и специализация по кардиология в УМБАЛ “Александровска”. От 2016 г. работи и като асистент към МУ София.

Какво се случва със сърцето ни, когато е в аритмия и какво помага най-гобре четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.