Експерт: В БАН създадоха тест за храни, откриващ опасна бактерия
Салмонелата се среща и при птиците, и при свинете, и при говедата, което създава риск от инфекция при консумация на месо, мляко и млечни продукти
Член-кореспондент проф. Христо Найденски е доктор на ветеринарномедицинските науки (д.в.м.н.), директор на Института по микробиология “Стефан Ангелов” при БАН и член на Европейската агенция по безопасност по храните. Преди седмица той обяви, че екипът на института е създал ново поколение тестове, които откриват причинители на хранителни инфекции.
Кой какви плодове не трябва да яде?
Бързите тестове за откриване на хранителни патогени са ключови, за да се избегнат тежките усложнения за здравето на хората и сериозни икономически загуби на производителите на храните.
Какво съветва експертът, за да избегнем хранителни инфекции през лятото и цялостна информация за теста, четете в zdrave.to.