Експерти посочиха храненето, което намалява риска от рак с 40%

Ежедневната порция зеленчуци трябва да бъде поне 400 грама

Пълнозърнестите храни, зеленчуците, плодовете и бобовите растения трябва да са в основата на ежедневната диета. Това съобщиха експерти от Световния фонд за изследване на рака (WCRF), които твърдят, че храненето помага за намаляване на риска от рак с цели 30-40%.
 

„С повече упражнения и по-здравословна храна ще има 30–40% по-малко случаи на рак“, казват експертите на WCRF.


Неотдавнашен доклад на Световната фондация за изследване на рака гласи, че наднорменото тегло поради нездравословна диета скоро ще измести тютюнопушенето от върха на списъка с ракови рискове.

С какво трябва да се храним, за да намалим риска от рак, четете в zdrave.to