Експерти посочиха най-вредните и най-полезните видове хляб
Продуктите с добавена захар са особено опасни - диабетиците трябва да вземат това предвид при избора на хляб
Храните с високо съдържание на въглехидрати повишават нивата на кръвната захар - това е, което диабетиците трябва да вземат предвид при избора на хляб.
Контролът на кръвната захар е важен за всички, но особено за хората с диабет тип 2 и тези, които не могат да произвеждат достатъчно инсулин, хормонът, който регулира кръвната захар.
Като се има предвид, че хлябът е една от най-популярните храни, експертите са посочили най-добрите и най-лошите видове, които влияят на нивата на кръвната захар, пише изданието Express, позовавайки се на Американската диабетна асоциация.
Koи са те, четете в zdrave.to